úterý 5. srpna 2008

Vodovodní přípojka, vylití podlah anhydritem

Včera hoši nanosili polystyrenové desky zpátky do domu a položili na podlahu. Zároveň vylili anhydritem - hodinka práce, můj stavební dozor (zednický mistr v důchodu) si libuje jak jsou ty dnešní technologie rychlé:-)

Dnes k našemu pozemku byla přivedena kanalizace a voda. Kanalizace v obci je, ale k našemu pozemku zatím nedosahuje. Do cesty ale byla vložena kanalizační trubka. Původně jsem myslel, že zakoupíme prefabrikovanou jímku - plastovou 8m3 za asi 25tisíc. Tu by bylo nutno obbetonovat a v našem případě i zaklopit (+náklady 10tisíc), protože přes část budeme jezdit autem. Další náklady asi za 10tisíc. Nakonec to uděláme jednoduše - ze ztraceného bednění si vybetonujeme jímku a nechám si udělat revizi těsnosti. 8m3 jímka by nás měla vyjít materiálově kolem 10-15tisíc.
Voda je jednoduchá - na hranici pozemku je přivedena, příští týden si akorát usadíme vodoměrnou šachtu (7000 Kč) a sjednáme připojení vodoměru.
O víkendu chceme zároveň dělat terénní práce před domem - jak vidíte nepořádek ze stavby je stále na místě, budeme muset tedy částečně uklidit (úklid staveniště je jinak u Ovelosu v ceně).


Tak

Žádné komentáře: