úterý 5. února 2008

Jak to všechno začalo

Zhruba vloni touto dobou jsme se začali poohlížet po koupi pozemku v okolí Prahy. Primárním požadavkem bylo dobré dopravní spojení (především vlak, neboť ten nás hodí přímo do centra), příjemné přírodní okolí (žádné pole jako na východ od Úval:-) ) a zajímavou cenu. To vše se nám splnilo a ještě ke konci loňského roku jsme podepsali kupní smlouvu.

Od začátku jsme také měli jasno jaký domek chceme:
  • dřevostavbu - je nám blízká ekologickou konstrukcí, tepelně-izolačními vlastnostmi, rychlostí stavby i cenou
  • domek typu bungalow - žádné schody do patra, které vás ubírají o prostoru, nutností 2 koupelen apod.

Po větších či menších jednáních a prohlídkách dřevostaveb různých firem v okolí stavby jsme si letos v lednu plácli se společností Ovelos. Po několika navštívených rozestavěných stavbách, referencích klientů, kteří bydlí již třeba 3 roky, jednáním se samotným panem Tůmou prostě nešlo jinak a nyní se již pracuje na projektové dokumentaci. Jedná se mimochodem o tento typ domu: http://www.ovelos.cz/?req=id:20 , čili 114 metrů zastavěných, něco přes stovku užitné plochy.



Jinak nás Čeká v březnu/dubnu přivedení sítí - elektřiny (ČEZ již na tom pracuje, smlouva podepsána a jističe zaplaceny) a vody (nyní se pracuje na projektu), která se nachází kousek od hranice pozemku, stavět bychom optimisticky rádi začali v květnu, kdy by všechny povolení měla být vyřízena.

V tuto chvíli se tedy pracuje na projektu, radon je odebrán a co nevidět dojde k výškovému zaměření.

Žádné komentáře: