čtvrtek 17. července 2008

Konečně okna a dveře

Tak konečně okna a dveře na stavbě. V našem případě to má háčky. Dle fotek poznáte, že horní úroveň vchodových dveří je trochu níž než oken (schová se ale pod stříškou). U dvoukřídlých dveří v hlavní místnosti se to ale neschová - jejich horní úroveň je níž než sousedních oken. Vypadá to blbě jak zvenčí, tak zevnitř. A jelikož budeme mít fasádu tmavě červenou a od horní úrovně oken nahoru bílou, bude to vidět ještě víc. Dle stavbyvedoucího za to on nemůže, tím pádem ani výrobce oken, může za to projekce z Ovelosu. Kde je pravda si dohledejte sami.

Druhý háček - vchodové dveře jsou levé místo pravé. Opět chyba. Reklamovat se to ihned nedá, dveřmi je nutné dům uzavřít aby se mohlo dělat uvnitř. Čekáme tedy na správné dveře.

Třetí háček - při podpisu smlouvy jsem si připlácel za zasklení U=0,6 v celé hlavní místnosti (12m2 ploch). Okna mají trojskla, dvoukřídlé dveře jen dvouskla. Kde se stala chyba? Přečtěte si příští týden.

Tento týden a možná začátkem příštího dodělají svoji část na stavbě instalatéři, příští týden nastupují sádrokartonáři, izolace.

1 komentář:

Kuba | okna řekl(a)...

První háček bych tak extra neviděl jako háček. V tomto ohledu nejsem puntičkář. Ale špatné dveře a výplň, to by mě naštvalo mnohem víc.