pondělí 28. července 2008

SDK zatmelení

Na stavbě se pracuje na stále na sádrokartonech, které budou zítra hotovy. Dnes jen finální přetmelení a přebroušení. Tento týden přijde vylití podlah polystyrenbetonem v kombinaci s 5 cm polystyrenu. Začátkem příštího týdne pak vylití anhydritem. Pak 4 týdny podlaha bude vysychat a v domě bude hodně vlhkosti. Práce pro malíře se tak odkládá o dalších 14 dní, nezapomínejme, že vchodové dveře jsou špatné a budou třeba vyměnit.

Jak je to tedy s předáním stavby? Příští týden nebude dodržen ani náhodou, čas promrhaný v květnu a červnu se již nahnat nedá. Jelikož si interiérové práce budeme dělat sami (obklady a sanita v koupelně, podlahy komplet /plovoučka,dlažba/ a osazení dveří, budeme však již moci příští týden začít s obklady koupelny. Takže dům nám bude/nebude předán, resp. bude předán v termínu avšak nedokončen. Pro nás je klíčové, že budeme mít přístup do domu a pracovat v interiéru v koupelně, což časově sedí, koncem srpna se vrhneme na podlahy a dveře. Do té doby bude hotova kompletace elektriky, topení, malba, venkovní fasáda. Dokončovací práce ze strany dodavatele tedy ještě budou minimálně na 14 dní - to rozhodně nevrhá dobré světlo na naši zakázku co se časových termínů.

Často se nás někteří z vás ptají na kvalitu výstavby. Nic není dokonalé a precizností nevládne pomalu žádná firma z oboru. Pakliže ano, nechávají si za to tučně zaplatit. Zrovna dnes jsme s naším dozorem odhalili místo-mezeru mezi základovým prahem a bednami,kde chybí izolace. Vše přijde sice překrýt zevnitř polystyrenbetonem, zvenčí vypěnit a zakrýt fasádou - je nutno sledovat i detaily.



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co si budete všechno dělat sami, a jak se tím snížila cena oproti ceně na klíč???
A jestli by jste mohli říci kolik Vás tato stavba bude stát (kolik zaplatíte Ovelosu).
Děkuji a držím palce ať všechno dobře dopadne:-)

Peter Zaorálek řekl(a)...

Též vás zdravím, sami si budeme dělat komplet koupelnu, podlahy a usazení dveří. Více není u Ovelosu standardně možné, narušovalo by to navíc posloupnost stavebních prací. Jen si představte sádrokartonáře jak čekají až si zateplíte vnitřek stěn:-)
O financích zde na blogu konkrétně psát nemohu, rád vám sdělím po mejlu nebo osobně. Můžeme však zmínit, že nás stavba vyšla do 2milionů včetně DPH.