středa 15. července 2009

Jak se nám bydlí v létě?

I při venkovních skoro třicetistupňových vedrech se nám v dřevostavbě bydlí krásně. Dům je dobře zaizolován a hlavně oproti zděnému - chybí zde jakákoli akumulace, hodně často vzpomínaný nedostatek dřevostaveb oproti konvenčním stavbám. V létě tedy nemá co akumulovat a v odpoledních hodinách/večer je uvnitř stálá konstantní teplota. Konkrétně i při největších vedrech jsme nikdy nezaznamenali v obytné místnosti (okna na V a J) více než 26 stupňů a to větráme okny. Při puštěné rekuperaci by to možná bylo ještě lepší.

Jinak se nám vyskytla zajímavá závada z technické místnosti. Bojler je bytelně připevněn ke zdi v horní části hmoždinkami, v dolní části se opírá jen o SDK zeď. Svoji vahou se protlačil do zdi jak vidíte na druhé fotce. Ještě že plastové potrubí je dostatečně tvárné a byli jsme doma, v z přírub začala samozřejmě téct voda. Pro příště pro pana instalatéra - vyztužit nejen horní část pro hmoždinky, ale i spodek.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

dobrý večer,můžu se zeptat na čem máte připevněný bojler?jestli máte za sádrošem nějakou železnou konstrukci nebo něco jiného?
děkuji za případnou odpověď.kamila