čtvrtek 19. března 2009

Kuchyňská linka

Minule jsme slíbili, že alespoň v období, než nám bude dům finálně předán - umístíme pár aktuálních fotek. Dnes tedy na téma kuchyně.

Kuchyň je klasicky do L-ka, 3x3m, s ostrůvkem 1,2x0,9m uprostřed. Kuchyňskou linku i ostrůvek jsme stavěli zcela sami - chtěli jsme ji mít zcela podle svých představ a neplatit přemrštěné peníze za naše vychytávky. Linka je tříúrovňová: dřez ve výšce 97 cm a nemusíte se vůbec k němu naklánět. Varná plocha je skoro o 15 cm níže - je výborně vidět do hrnců:-). a zbytek včetně ostrůvku ctí klasickou výšku - 86 cm.
Korpusy jsou z klasické lamino desky 18mm, kování (pojezdy, tlumiče, madla) Ikea. Dvířka pak české značky Grena.
Ještě nám chybí pár detailů (olaminovat hranu prac. desky, sokl u ostrůvku či rohová horní skříňka), ale funkčně a doufáme i designově se nám linka povedla. Určitě se budete ptát za kolik se dá vše pořídit - takže zhruba materiál na korpusy 6 tis., kování 13 tisíc, dvířka 12 tisíc, prac. deska 4 tisíce.
Příště budeme pokračovat koupelnou.



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím - váš web často navštěvujeme, diky za další příspěvek. To snad není možný, že jste se pustil po skříních i do tak specifického nábytku, blahopřeji, moc pěkné řešení. Cena kování z Ikey je dost velká, jde o nějaké špičkové provedení, např. posuvů ? Mohu vědět, co je vaše původní nebo současná profese ?

Peter Zaorálek řekl(a)...

Zdravím i vás - tak 2-3 roky zpátky jsem pokusně postavil 2 vestavěné skříně a 2 koupelnové skříňky, dá se říci, že zde jsem se naučil "jak na to". Kuchyňská linka je tedy jakési "vyvrcholení" mé práce se dřevem:-)
Profesi byste neuhodl, nedávno jsem absolvoval VŠE v Praze.
Ještě ke kování z Ikey - ano cena je vysoká. Jednu zásuvku o šíři 80 cm koupíte za mám dojem 750 Kč, k tomu ještě za 150 Kč tlumiče dorazu. V ceně máte kompletní systém včetně dna, bez předních dvířek a madla samozřejmě. Co jsem měl možnost zkoušet posuvy od Koryny či jiných výrobců, Ikea mě subjektivně vyšla hodně dobře, osobně si myslím, že ty posuvy linku přežijou:-)